Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Sistemi Hakkında

date30 Ocak 2020 categoryTEB
Bilindiği üzere 1 Ocak 2017'de hayata geçen Otomatik Katılım Uygulamasına dâhil olan işverenler, çalışanları adına bir Emeklilik Şirketi ile Sözleşme yapmak ve mevzuattaki kıstaslara uyan çalışanları bu plana dâhil etmekle yükümlüdür.

4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu gereğince, Ocak 2019'da döneminde 5 ve üzeri çalışanı bulunan Eczaneler, Eczacı Odası ve İktisadi İşletmeler Otomatik Katılım Sistemine geçişlerini tamamlanmıştır.

Ancak, ilgili Kanun maddesi ile 27.12.2018 tarih ve 30638 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Otomatik Katılım Sistemi ile ilgili bilgilendirme gereği; 01.01.2019 tarihinden sonra faaliyete başlayan işverenlere bağlı çalışanlar ve 01.01.2019 tarihinden önce faaliyete başlamış olup; çalışan sayısı, bu tarihten sonra ilk kez 5 (beş) veya üzerine çıkan işverenlere bağlı çalışanların, Ocak 2020 sonuna kadar Otomatik Katılım Sistemine geçişinin sağlanması gerekmektedir.

Uygulamaya yönelik olarak TEB Artı Sigorta ve Reasürans Brokerlığı A.Ş. ile aşağıda belirtilen numaradan irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz.

Bilgi için:
TEB Artı Sigorta ve Reasürans Brokerlığı A.Ş.
Selçuk Durmaz
0(531) 280 3974