GÖÇ İDARESİNCE E-REÇETE UYGULAMASI HAKKINDA

date31 Aralık 2019 categoryKEO
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanlığı’ nın 06.11.2019 tarih ve 97712176-E-67224 sayılı yazısında; Reçetelerin medula sisteminde elektronik olarak düzenlenmesi, olası sistem aksaklıklarında ise e-reçete düzenlenememesine ilişkin olarak reçeteye "sistemin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir." ibaresinin yazılarak reçeteyi düzenleyen hekim ile Hastane Başhekimi ve İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanması gerektiği bildirilmektedir.

Konu ile ilgili olarak, İl Sağlık Müdürlüğü Bilgi Sistemleri Biriminin 12/12/2019 tarih ve 36956236-710.03-E.32 sayılı yazısı ile; işlerin hızlı ilerlemesi ve hastaların mağdur olmaması için, Medula sisteminde elektronik olarak düzenlenemeyen reçetelere yukarıda belirtilen ibarenin yazılarak İl Sağlık Müdürü adına onaylanması için Müdürlük Makam Olur’ ları ile “Doç. Dr. Mehmet Ali ERYILMAZ, Uzm. Dr. Süleyman DÖNMEZ, Uzm. Dr. Abdulcelil KALEM, Uzm. Dr. Erkan ATAŞ, Dt. İsa SOYLU, Dt. Kubilay YAVUZ, Uzm. Dr. Mustafa Önder GÖNEN, Uzm. Dr. Bülent ERDEM, Uzm. Dr. Sıtkı KÜÇÜKBUZCU, Uzm. Dr. Abidin BARAN, Dr. Nihat GEDİK, Uzm. Dr. Necmi KILINÇ, Dt. Ayhan YÜREKLİ, Uzm. Dr. İskender GÖKÇAY, Uzm. Dr. Barış BALASAR, Dr. Murat Ali ÇİÇEKLER, Uzm. Dr. Levent YILMAZ, Dr. Ertuğrul YARALI, Dr. Ahmet UZUNAY, Op. Dr. Seyit Ali DENİZ, Uzm. Dr. Hikmet AKBULUT, Dt. Yasin Nuri ÜLKÜ, Dr. Mehmet Ali KAÇAR' ın” yetkilendirilmiş olduğu bildirilmiştir.

Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen yazı ekte yer almakta olup, meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Kurum yazısı için tıklayınız