ECZACI PORTALI ve WHATSAPP SUT DANIŞMA HATTI hizmetlerinin kullanıma açılması hakkında

date27 Aralık 2022 categoryKEO

ECZACI PORTALI

SUT Komisyonu tarafından; "SGK KESİNTİLER" ve "SGK İADELER" modülleri sürekli gelişim politikamız doğrultusunda geliştirilmiş olup, "KAN ÜRÜNÜ ÖDEMELERİ" modülü de eklenerek, odamız tarafından daha önce hizmete açılan "ECZACI REHBERİ" ve "İLAÇ TAKAS" modülleriyle birleştirilmiş ve tek bir çatı altında toplanmıştır. ECZACI PORTALI olarak eczacılarımızın kullanımına açılmıştır.

Bu modüllerimizden;

-"SGK KESİNTİLER" modülü eczacılarımızın yaşamış oldukları reçete kesintileri, nedenleri, varsa itiraz süreçleriyle ilgili bilgileri ve o tarihteki SUT bilgilerini,

-"SGK İADELER" modülü reçete ve/veya rapor eksikliklerinden dolayı oluşan iadelerdeki nedenler ve sonuçlarını içermekte olup,

-"KAN ÜRÜNÜ ÖDEMELERİ" modülü Konya merkezde bulunan eczanelerimizin mor ve turuncu reçete oda katkı paylarını sorgulama ve online ödeme (ilerleyen süreçte online onay) imkanlarını sağlamaktadır.

Yine portal üzerinden SUT DUYURULARI'na hızlı erişim sağlayabilir ve en çok kesinti yapılan ilaçlar ve en çok iade edilen ilaçlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

SGK kesinti ve iadelerin yayınlamamızdaki amacımız oluşan kesinti ve iadelerle ilgili olarak FARKINDALIK oluşturarak, bu durumların en aza indirgenmesini sağlamaktır. Dönemsel ve uzun vadeli olarak kesinti nedenleri, belirli ilaç grupları ve SUT hükümleri üzerinde yoğunlaşmakta olup sitenin sürekli takip edilmesi, bu ilaçlara ait reçetelerin karşılanırken daha dikkatli olunmasını ve kesintilerin azalmasını sağlayacağını düşünmekteyiz. Şu an için sitemizde bulunan bilgiler itiraz ve üst itiraz komisyonu kararlarından oluşmaktadır. İçeriklerin daha geniş kapsamlı olabilmesi için oluşan kesinti ve iadelerinize ait kesinti mesajı, reçete ve rapor bilgisini odamıza whatsapp, mail veya faks yoluyla ulaştırmanız gerekmektedir.

Kan ürünü katılım payı sorgulama ekranı bilgileri TEB Farmainbox sisteminden çekilmekte olup bu sistem kaynaklı olarak sorgulamalar yavaş olabilmektedir. Sistemin hızlanması için Türk Eczacılar Birliğiyle görüşmeler sağlanmış, ilerleyen süreçte hızlanacağı düşünülmektedir. Ödeme sonrası gerekli onay ve faturalandırma işlemi odamız personeli tarafından yapılacak (oda personelimiz sistem üzerinden görebilmekte) olup faturanız / makbuzunuz eczanenize gönderilecektir.

Eczacı Portalına odamızın resmi web sayfasında sağ tarafta bulunan "Eczacı Portalı" linkinden veya https://www.keo.org.tr/moduller/ adresini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şifrenizi daha önce değiştirmediyseniz,şifreniz T.C. kimlik numaranızdır. Şifrenizi giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan resminize tıklayarak Profil kısmından değiştirebilirsiniz. Şifrenizi daha önce değiştirmiş ve hatırlamıyorsanız "Şifremi Unuttum?" kısmını tıklayıp gerekli adımları izleyerek sıfırlanıp mail adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

 

WHATSAPP SUT DANIŞMA HATTI

Odamız eczacılarının hızlı ve kolay bir şekilde SUT ile ilgili eczacılarımızın sorularını cevaplayabilmeleri için oluşturulmuş ve kullanıma açılmıştır. Odamız eczacılarının medula erişimi bulunmadığından dolayı, SUT ile ilgili takıldığınız noktalarda ilaç, rapor, varsa kesinti/iade mesajı vs bilgilerle beraber Sağlık Uygulama Tebliğinde aklınıza takılan noktaları belirterek odamızdan yardım alabilirsiniz. Sistemin sağlıklı çalışabilmesi için yalnızca hasta T.C. bilgisi gönderilerek "rapor uygun mu veya ödenir mi" şeklindeki sorulara yanıt verilmeyecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Whatsapp SUT Danışma Hattımıza  0543 353 9013 üzerinden erişebilir veya https://wa.me/905433539013 linkiyle ulaşabilirsiniz.

 

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

 

Konya Eczacı Odası