ECZANE TEKNİKERLERİNİN FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN YARARLANABİLECEĞİ HAKKINDA

date15 Ocak 2019 categoryKEO
Meslektaşlarımızın Dikkatine!!!!
Önemlidir!!!!

Eczane Teknikerlerinin Fiili Hizmet Süresi Zammından Yararlanabileceği Hakkında!!!!

3.08.2018 tarihli ve 30498 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7146 Sayılı Kanunla, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 40. maddesinde değişiklik yapılmış olup, bu düzenlemeyle eczacı kalfası(sertifikası olan) ile eczane hizmetleri teknikerlerine (2 yıllık diploması olan) “Fiili Hizmet Süresi Zammı” getirilmiştir. Eczacılarımızdan gelen yoğun sorular üzerine konunun netlik kazanması ve eczacılarımıza sağlıklı duyurunun yapılabilmesi için Türk Eczacıları Birliği’ne Odamız tarafından bir yazı yazılmış ve fiili hizmet zammından kimlerin yaralanabileceği sorulmuştur.

Eczanelerinde, daha önce Sağlık Bakanlığı ve Odamız işbirliği ile yapılan eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan ve mevcut eczacı kalfası sertifikası bulunanlar ve üniversitelerin eczane teknikerliği bölümünde okuyarak ön lisans diploması almaya hak kazananlar fiili hizmet süresi zammından faydalanabileceklerdir.

Eczacılarımızın muhasebecilerine konu ile ilgili detaylı bilgilendirme yapmaları eczacı kalfası sertifikası ve teknikerlik ön lisans diploması olmayanların bu haklardan yararlanmalarını mümkün olmadığını belirtmeleri gerekmektedir.

İlgi yazı aşağıda yer almakta olup, bilgilerinize önemle duyurulur.
Kurum yazısı için tıklayınız. 

Konya Eczacı Odası