FATURALARIN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

date03 Ocak 2020 categoryKEO
19.10.2019 tarihli ve 30923 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile;

E-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 01.01.2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 Bin TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir.

E-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu bulunan mükelleflerin aynı zamanda E-Arşiv Fatura uygulamasına da geçmek zorunda olduğuna ilişkin düzenleme yapılmıştır. 

Gelir İdaresi Başkanlığınca yayınlanan tebliğin ışığında bizlerinde faturalarımızı elektronik ortamda düzenlememiz gerekmektedir. Bu yeni uygulamaya nasıl geçeceğimiz, ne gibi hazırlıklar yapmamız gerektiği, uygulamanın terminolojisi, oluşabilecek aksaklıklar ve konun paydaşlarının kimler olduğu gibi hususları siz meslektaşlarımıza doğru bir şekilde aktarabilmek için 07.01.2020 Salı günü saat 11:30 da Odamız Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Siz değerli meslektaşlarımızın katılımları önemlidir.

Konya Eczacı Odası Yönetim Kurulu