GEÇİCİ OLARAK KAPALI TUTULAN ECZANELERİN VERBİS’E KAYIT YÜKÜMLÜĞÜ HAKKINDA

date31 Aralık 2021 categoryKEO

Bilindiği üzere, Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından VERBİS'e kayıt yükümlülüğü için son tarih 31.12.2021 olarak belirlenmiştir.

Meslektaşlarımız tarafından, geçici olarak kapalı tutulan eczanelerin VERBİS'e kayıt yükümlülüğü bulunup bulunmadığı konusunda sıkça görüş sorulmuştur.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından alınan bilgiye göre, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 3. Maddesinde tanımı yer alan kişisel verilerin işlenmesinin kapsamına kişisel verilerin muhafaza edilmesi işlemlerinin de dahil olduğu ve eczanelerin geçici kapalı tutulduğu süreçte de söz konusu verilere ulaşmalarının mümkün olduğu göz önünde bulundurulduğunda, geçici olarak kapalı tutulan eczanelerin de sicile kayıtla yükümlü oldukları bildirilmiştir.

TİTCK tarafından Türk Eczacıları Birliğine gönderilen yazı ekte yer almakta olup, bilgilerinize sunulur.

Kurum Yazısı İçin Tıklayınız