HALKBANK PROTOKOLÜ HAKKINDA

date06 Temmuz 2022 categoryTEB

Türk Eczacıları Birliği ile T.Halkbank A.Ş. arasında devam eden ve üyelerimizin bankacılık hizmetlerinden avantajlı olarak yararlandığı Eczacı Paraf Kobi Kredi Kartı ve Eczacı Destek Paketine ek katkı sağlanan protokol revize edilerek imzalanmıştır. Protokole ait tüm detaylar www.tebeczacikart.com adresinde yer almaktadır.

Bu protokole göre;

A. PROTOKOLÜN ÜYELERİMİZE SAĞLADIĞI KATKILAR;

  • Protokol kapsamındaki Eczacı Paraf KOBİ kartlarına, tek kartta genel limit ve ana firma limiti kullanımı, Ana firma limiti – genel limit geçişkenliği, peşin, vadeli, eşit taksitli işlemler, Nakit avans işlemleri, E-ticaret işlemleri, Temassız (online/offline) işlemler, Dost hesap kullanımı, Artı Taksit, Sonradan Taksit özellikleri sunulacaktır.
  • Üyelerin bayi limiti içerisinde serbest olarak vade belirleyebilmesi sağlanacaktır.
  • Senede 1 kereye mahsus “Nefes Kampanyası” kapsamında herhangi bir işlem ücreti, vade farkı ya da komisyon talep edilmeden, 3 ay öteleme kampanyası düzenlenecektir.
  • Üyelerimiz, aylık alımlarında vade farksız 3 eşit taksit kampanyası avantajlarından yararlanacaktır.
  • İlaç dışı ürünlerde yasal düzenlemelerin belirlediği kadar taksit imkânı sağlanacaktır.
  • Eczacı Paraf KOBİ kart sahipleri yapılan harcamalardan işyeri katkısı oranında Paraf Para kazanacaktır.
  • Eczacı Destek Paketi kapsamında yapılacak tüm tahsisler için kredi tahsis ücreti alınmayacaktır.
  • Aynı risk grubu içerisinde yer alan üyelerin Kefalet/Açık Kredi tahsis üst limitleri, tüm grup için tahsis edilebilecek tek bir üst limit olarak belirlenecektir.
  • Üyelerimiz;
    • Tüm kart türleri için 20 gün valör ve 0 (sıfır) komisyon ile çalışmak isterse; aylık cirosunun 0’una tekabül eden tutarı, vadesiz hesabında ortalama olarak oluşturmalıdır.
    • Tüm kart türleri için 10 gün valör ve 0 (sıfır) komisyon ile çalışmak isterse; aylık cirosunun 0’ına tekabül eden tutarı, vadesiz hesabında ortalama olarak oluşturmalıdır.
    • Tüm kart türleri için 7 gün valör ve 0 (sıfır) komisyon ile çalışmak isterse; aylık cirosunun 0’sine tekabül eden tutarı, vadesiz hesabında ortalama olarak oluşturmalıdır.
  • Ertesi gün 0 komisyon oranı ile çalışmak isteyen üyelerimiz 0 oranında vadesiz mevduat ortalaması oluşturması gerekmektedir.
  • Sözleşme devam ettiği sürece, hizmet komisyonu ve iş yeri katkı payı alınmayacaktır.
  • Bankamız mülkiyetindeki cihazlar için 2.000 TL üzeri ciro yapan işyerlerinden aidat alınmayacaktır. Yazarkasa POS üzerine yapılan yüklemelerde POS aidat Bankamız Genel Mektubundaki Aidat Bedelinin Yarısı (güncel tutar 40.- TL) tahsil edilecektir.
  • Üyelerimiz, Eczacı Destek Paketi kapsamında 36 ay vadeli 6 ay ödemesiz dönemler şeklinde kredi desteği alablirler. Alınan krediler için 35 baz puan dosya masrafı indirimi sağlanacaktır.
  • Ortak logolu kart sahiplerinden kart ücreti alınmayacaktır. 7 adet zorunlu, 2 adet opsiyonel ürün olmak üzere toplam 9 adet ürünü kullanıyor olması halinde Eczacıların, Banka İnternet Şubesi üzerinden yapılacak EFT/Havale işleminden ve Şube para yatırma işlemlerinden ücret alınmayacaktır. Muafiyet tanımına yatırım hesapları dahil edilmeyecektir.
  • SGK tahsilat bedellerinin tamamını bankamızdaki hesaplarına aktaran ve bankamız ticari kredi kartı ile aylık asgari 10.000 TL ve üzerinde harcama yapan işletme sahibi eczacılara 120 TL/Ay Paraf puan yüklemesi yapılacaktır. İlgili paraf puandan yararlanacak birlik üyesi işyerinin Bankamız hesaplarına aktaracağı SGK tahsilat bedeli asgari 10.000 TL ve üzerinde olacaktır.
  • Karta özel kredi limitleri, üyelerin cirolarına göre ve kredibilitelerine göre maksimum seviyede limit tahsis edilmesi hedeflenecektir. Eczacı Destek Paketi ile beher eczacı başına kullandırılacak kredi tutarı, cirosunun %50’sini aşmamak kaydıyla azami 750.000 TL olabilecektir. Risk Grubu bazında tüzel kişiliğe haiz eczacılar için kefalet karşılığı, tüzel kişiliğe haiz olmayan eczacılarda açık kredi şeklinde verilebilecek kredi tutarı, beher Eczacı cirosunun azami %50’sini geçmemek kaydıyla azami 400.000 TL olarak öngörülmüştür. Banka tarafından, Açık Kredi/kefalet ile tahsis edilebilecek kredi tutarı dışında kalan tutar Banka mevzuatı çerçevesinde beher Eczacının risk grubunun gerektirdiği teminatlar ile değerlendirilebilecektir.

https://www.teb.org.tr/uploads/elf%20bahar/halkbankprotokolweb_ekran%20alnts.png

B. ÜYELERİMİZİN PROTOKOL KAPSAMINDA YAPMASI GEREKENLER;

Bu iş birliği kapsamında, Bankanın belirlemiş olduğu kurallar dahilinde kredi kullanacak eczacının Bankanın belirleyeceği ürün gamından 7 adet zorunlu, 2 adet opsiyonel ürün olmak üzere toplam 9 adet ürünü kullanıyor olması ya da 2 ay içerisinde kullanıyor hale gelmek için taahhüde girmesi gerekmektedir. Konu oran ve tutarlar piyasadaki gelişmelere bağlı olarak aşağı ya da yukarı yönlü revize edilebilecektir.

https://www.teb.org.tr/uploads/elf%20bahar/halkbankprotokol2_ekran%20alnts.png