İKİ YILDA BİR YAPILAN KÜTLE SETİ KONTROLLERİ HAKKINDA (ÖNEMLİDİR)

date03 Aralık 2020 categoryKEO
Bilindiği üzere terazi ve kütle setleri 2 yılda bir muayene ve kalibrasyon işlemlerine tabi tutulmaktadır. Her yıl olduğu gibi Odamız bu yıl da terazi kalibrasyonlarını yapması için bir firmayla anlaşmıştır. Kütle setlerinin kalibrasyonunu ise TSE yapacaktır. Covid-19 pandemisi ile TSE, kalibrasyon işlemlerini sürekli ileri bir tarihe ötelemiş ve sonunda kütle seti muayenelerinin Konya’ da yapılacağına dair verdiği sözden vazgeçip TSE Kayseri Laboratuvarına yönlendirme yoluna gidileceğini tarafımıza iletmiştir. Bu durumdan dolayı kütle setlerinin aşağıdaki adrese kargo yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. Ancak yaptığımız görüşmeler ve aldığımız duyumlar, gönderilen setlerin tamamının kontrolünün menfi olarak sonuçlandığı ve eczacıların yeniden kütle seti almak zorunda kalacağı şeklindedir. Bu nedenle meslektaşlarımızın kütle setlerini muayeneye gönderme taleplerini iptal etmeleri durumunda, TSE’ nin aldığı kalibrasyon ücretlerini iade edeceği öğrenilmiştir. Konunun meslektaşlarımızca değerlendirilmesi gerektiği, yeni kütle seti veya dijital terazi almalarının daha uygun olacağı ön görülmektedir.

**Dilekçeler 11.12.2020 mesai bitimine kadar Odamıza bırakıldığı taktirde toplu olarak TSE’ ye iletilecektir.

**Meslektaşlarımızın dilekçenin ekine Vergi Levhası fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.

** Meslektaşlarımız isterlerse 0332 239 04 83 numaralı faksa dilekçelerini kendileri de gönderebilirler.

**Kütle setini Kayseri Laboratuvarına gönderecek meslektaşlarımız 07 Aralık 2020 Pazartesi gününden itibaren göndermeleri rica olunur.

Dilekçe örneği için tıklayınız

Başvuru evrak numarasına nasıl ulaşılır?

TSE Kayseri Laboratuvar Müdürlüğü
Adres : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde  No:4 Melikgazi/ KAYSERİ