İKİ YILDA BİR YAPILAN TERAZİ KONRTOLLERİ HAKKINDA !!! (ÖNEMLİDİR)

date15 Şubat 2019 categoryKEO
3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa dayanılarak 04.09.2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 01.01.2014 Tarihinde Yürürlüğe giren Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği gereği hassas terazilerin periyodik muayene ve damga işlemleri TSE HYB belgesine sahip Yetkili Muayene servisleri tarafından yapılacaktır.

Terazi muayene işlemleri Duyar Muayene Hizmetleri tarafından, Kütle seti muayeneleri ise Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yapılacaktır. Meslektaşlarımızın iki ayrı dilekçe yazmaları gerekmektedir. Dilekçe örneği sayfanın altında yer almaktadır.

Merkezdeki eczacılarımız dilekçelerini odamıza, ilçeler deki meslektaşlarımız ise ilçe temsilciliklerine verecek olup, temsilcilerimiz tarafından tüm dilekçeler toplu olarak Odamıza gönderilecektir. Terazi muayeneleri ilgi firma tarafından yerinde yapılacaktır.
Kütle setlerinin muayenesi Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olup, odamızdan duyurusu yapılacaktır.
Bu sene kütle seti muayeneleri Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılacağından dolayı ücretinin  Ziraat Bankası TR83 0001 0001 6800 0010 0056 28 hesap numarasına eczacılarımız tarafından yatırılması gerekmektedir. Kütle seti muayene bedeli 74.20 TL’dir. Dekontta açıklama bölümünde “ 03.0102.03.KOD NOLU ÖLÇÜ AYAR HİZMETLERİ GELİRLER HESABI”  yazılması gerekmektedir.

Hesap Adı: Konya defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü'dür

Eczacılarımızın mağduriyet yaşamamaları için eksik, paslı, küflü kütle setlerini muayene ettirmemeleri ve yenisini almaları gerekmektedir. Aksi halde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü  yetkilileri tarafından yapılacak olan muayene red sonucu çıkar ise paranın iade edilmesi mümkün olmayacağından buna dikkat edilmesi gerekmektedir.
Bankaya yatırılan ücret için iki adet makbuz alınması gerekmektedir, bir tanesi dilekçeye eklenecektir diğeri ise onaylı belgeler çıkana kadar hazırlanan dilekçelerin bir fotokopisi  ile beraber eczanede kalacak ve kontrollerde il sağlık müdürlüğüne gösterilecektir.
Terazi ve Kütle Seti kontrolü için aşağıda yer alan dilekçeler eczanelerimiz tarafından doldurulup, ikişer nüsha halinde hazırlanarak (1'er nüshaları eczanelerde kalacak) en geç 18 Şubat 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar odamıza  teslim etmeleri gerekmektedir. Terazi muayene ücretleri firma tarafından eczanelerimizde makbuz karşılığında tahsil edilecektir.
Beyanname (dilekçe) vermeyen işyeri terazisi damgasız sayılacağından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/C maddesi gereğince her ölçü aleti için  2.600,00-TL idari para cezası uygulanacaktır.
  • 2017 yılında terazi kontrolü yaptıran eczacılarımızın 2019 yılında terazilerini kontrol ettirmeleri gerekmektedir.
UYARI: 2017 YILINDA HERHANGİ BİR SEBEPLE TERAZİ ALAN (ECZANE AÇILIŞ, TERAZİ YENİLEME V.B ) ECZANELERİMİZİN TERAZİNİN ÜZERİNDE YAZAN KALİBRASYON TARİHİNE BAKARAK ŞAYET KALİBRASYON TARİHİ 2017 İSE FATURA TARİHİ 2019 OLSA BİLE TERAZİ KONTROLERİNİ YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.
 
Terazi Kontrolü İçin Odaya gönderilecek dilekçe için tıklayınız...
Kütle Seti İçin Odaya gönderilecek dilekçe için tıklayınız...