İLAÇ İMHASI HAKKINDA

date17 Nisan 2018 categoryKEO
Tüm Meslektaşlarımızın Dikkatine!

Eczacılar ve eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 27. Ve 41. Maddesi gereği, kullanılamaz hale gelen ve miadı geçen ilaçların imhası için Odamız bir çalışma yapmış, yapılan çalışma sonucunda PharmaBotanica firması ile bir anlaşma sağlanmıştır.

Buna göre; İlaç imhası yaptırmak isteyen meslektaşlarımızın 17 Mayıs 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar www.atikilaclar.com adresine üye olarak atık ilaç listelerini oluşturmaları gerekmektedir.
Meslektaşlarımızın atık ilaçlarla ilgili aşağıda yer alan hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

1. Miadı geçen ilaçlar için www.atikilaclar.com adresinden oluşturulan listelerden 5 nüsha alınacaktır. Listeler ve ilaçlar eczaneler tarafından kaşe imza yapıldıktan sonra sayım ve kontrol yapılmak üzere, bizzat eczacılarımız tarafından Odamıza getirilecektir.
2. Sitotoksik ilaçlar için ayrı liste oluşturulacak ve yine 5 nüsha alınacaktır.
3. Odamızda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak kontrol ve sayım sonrası şuruplar ayrı bir şekilde ambalajlanıp tek koli halinde kargoya verilecektir. Sitotoksik ilaçlar ayrı kolilerde kargoya verilecektir.
4. Koli içine, eczanelerin fatura bilgileri, Sağlık Müdürlüğü ve Odamız tarafından onaylı ilaç listesinin 3 nüshası konulacaktır.
5. İmha edilen ilaçların bedellerini maliye envanterinden düşmek isteyen meslektaşlarımız listede bulunan ilaçların karşılarına ilaç maliyetlerini de yazmaları gerekmektedir.
6. İmha sonrası PharmaBotanica Firması tarafından onaylanıp eczanelere gönderilen listeler, Odamızdan gelecek duyuruya kadar saklanacaktır.

Sayım ve kontrol tarihine ilişkin duyuru Odamız tarafından yapılacaktır.

Odamızda İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından kontrolü yapılan ve imza altına alınan tutanaklar ve ilaçlar meslektaşlarımız tarafından DAĞKAYA MAH. 2038 CAD. NO: 4-6 / 9 KAZAN – ANKARA adresine kargo ile gönderilecektir.

Atık İlaç Yönetimi Sistemi İl Akış Şeması, Ücretlendirme bilgileri ve dikkat edilecek hususlarla ilgili ayrıntılar aşağıda yer almaktadır.

Konya Eczacı Odası