İNFLİXİMAB İÇEREN İLAÇLAR İÇİN HAZIRLANAN SAĞLIK MESLEĞİ MENSUBU MEKTUBU HAKKINDA

date13 Haziran 2022 categoryTİTCK

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenilirliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen mektup dağıtılması uygulaması kapsamında,

“İnfliximab (Remicade, Remsima ve Ixifi): Anne karnında veya emzirme döneminde infliximaba maruz kalan bebeklerde canlı aşı kullanımına dair ” bilgilendirme içeren ve Kurum tarafından onaylanan sağlık mesleği mensubu bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve sağlık mesleği mensubu bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup, meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

TİTCK’nın 09.06.2022 Tarih ve E-54398317-510.01.10-774455 Sayılı yazısına ulaşmak için tıklayınız.