METAMİZOL: İLACA BAĞLI KARACİĞER HASARI RİSK

date16 Şubat 2021 categoryTİTCK

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenilirliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen mektup dağıtılması uygulaması kapsamında,

Metamizol etkin maddesi içeren ilaçlarda "ilaca bağlı karaciğer hasarı" riski hakkında bilgilendirme içeren ve dağıtımı Kurum tarafından onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Türk Eczacıları Birliği tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup, meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

TİTCK’nın 09.02.2021 tarihli ve E.54398317-510.01.10-338971 sayılı yazısına ulaşmak için tıklayınız.