NÖBETÇİ ECZANE YÖNLENDİRMESİNDE KULLANILAN MATERYALLERİN ASILMAMASI HAKKINDA

date20 Haziran 2018 categoryKEO
Meslektaşlarımızın Dikkatine!
Bilindiği üzere Odamızca Konya merkezde bulunan devlet ve vakıf üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri ve özel hastanelerin acillerinde vatandaşlarımızın nöbetçi eczanelere kolayca ulaşmalarını sağlamak için en kolay görebilecekleri yerlerde en küçüğü 120 ekran olan televizyonlardan nöbetçi eczaneleri yayınlamaktayız. Odamız bünyesinde hazırlamış olduğumuz yazılım aracılığı ile nöbetçi eczane verisi her 20 dakikada bir güncellenmekte ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile veri paylaşımı yapılmaktadır. Yine bu yazılım sayesinde tüm akıllı telefonlar ile entegrasyonu sağlanmış olup navigasyon ile nöbetçi eczanelere ulaşım online olarak görülebilmektedir. Ayrıca odamıza ait web sayfası olan www.konyanobetcieczaneleri.com adresinden düzenli olarak web yayını yapılmaktadır. Bu hizmetler aracılığı ile vatandaşlarımız nöbetçi eczaneye en güvenilir ve doğru kaynaktan ulaşmakta ve nöbetçi eczaneye ulaşma konusunda hiçbir engel kalmamaktadır.

Ancak mesai saatinin bitmesiyle başlayan nöbet hizmetinde meslektaşlarımızın çeşitli noktalara bez afiş, pankart, tabela, fosforlu kâğıt ve benzeri uygun olmayan materyaller ile hasta yönlendirmesi yaptıkları görülmektedir. Bundan dolayı BİMER, CİMER, SABİM gibi yerlere şikâyetler ulaşarak bize gelmektedir. Bu şikâyetlerde trafik levhalarının ve yaya geçitlerinin kapatılması, engelli vatandaşlarımızın geçişlerine engel olunması ve son derece çirkin bir görüntüden dolayı çevre kirliliğine sebep olması konuları özellikle dikkati çekmektedir. Bu şikâyetlerin bir kısmının büyükşehir ve ilçe belediyelerine ulaştığı ve ilgili belediyeler tarafından cezai işlem başlatılacağı ile ilgili birçok yazı odamıza iletilmiştir. Bunlar dışında başka eczanelerin camına nöbetçi eczaneyi gösterir kağıt veya benzeri materyalleri asmak ve buna benzer uygulamalar ile meslektaşlar arası haksız rekabete neden olmak gibi şikayetler Odamıza ulaşmaktadır. Bu davranışlarda mesleki etik ve deontoloji açısından bildiğiniz üzere uygun değildir.

Nöbet komisyonumuzun tavsiyesi ile bu durumla ilgili olarak sokak içinde kalan meslektaşlarımızın vatandaşa kolaylık sağlaması açısından nöbetçi oldukları gün ve saatlerde olmak üzere bulundukları sokakların başına koyacakları ışıklı veya ışıksız nöbet tabelası dışındaki tüm bez afiş, pankart, ayaklı tabela, renkli kâğıt, fosforlu kâğıt ve benzeri her türlü yönlendirme materyali 20.06.2018 Çarşamba gününden itibaren odamız personelleri ve görevlendirilen eczacılar tarafından fotoğraflanarak toplanacak ve bununla ilgili gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Herhangi bir sorun yaşamamak adına siz değerli meslektaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederiz.

Konya Eczacı Odası Yönetim Kurulu