OMALİZUMAB(XOLAİR) ETKEN MADDELİ İLAÇTA YAPILAN KESİNTİLER HAKKINDA

date15 Mart 2018 categoryKEO
Omalizumab(xolair) etken maddeli ilaç için Sağlık Uygulama Tebliği Ek-4/F 49. maddede

“b) Kronik İdiyopatik Ürtiker hastalarından daha önce en az 6 ay süreyle antihistaminik tedavisi almış ancak yanıt alınamamış olan hastalarda, üniversite ve eğitim-araştırma hastanelerinde dermatoloji ve/veya alerji ve/veya immunoloji uzman hekimlerinden en az birinin bulunduğu sağlık kurulu raporuna istinaden tedaviye başlanır. Rapor süresi 3 ayı geçemez. İlk 3 aylık omalizumab ile tedavi süresi sonunda yanıt alındığının raporda belirtilmesi koşuluyla hekim tarafından uygun görülen zaman dilimi sonrasında ikinci 3 aylık tedavi verilebilir. Tedavi süresi 6 aya tamamlanarak tedavi sonlandırılır. 6. aydan sonra nüks olan hastalarda bu durumun raporda belirtilmesi koşuluyla, tekrar 6 ay süreyle antihistaminik tedavisi alma koşulu aranmaksızın aynı koşullarda tedavi tekrarlanabilir. Reçeteler dermatoloji veya alerji ve/veya immunoloji uzman hekimlerince düzenlenir.”
denilmektedir.

 6 aylık tedaviden sonra nüks durumunun oluşabilmesi için hastanın ilacı kullanmaya belli bir süre ara vermesi, kontrolleri sonucu nüks oluşursa bu durumda yeniden ilacı kullanmaya devam edebileceği düşünülerek;
Tedaviye ara vermeden nüks oluştuğu belirtilen raporlarda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesintiler yapılmaktadır.
Eczanelerimizin mağdur olmaması için omalizumab içerikli reçeteleri karşılarken bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir.

Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.