REÇETEM SİSTEMİNDEKİ RAPORLARIN SÜRELERİ HAKKINDA

date17 Şubat 2022 categoryKEO

Türk Eczacıları Birliği tarafından Odamıza gönderilen 17.02.2022 tarihli ve 2755 sayılı yazı aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

"Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından 21.01.2022 tarihinde "Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç Ve Tıbbi Cihaz Temini Hakkında" başlığı ile bir duyuru yayınlamıştı. Duyuru ile Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Sistemi'ne dahil ilaçlar ve belirtilen diğer ilaç gruplarının rapor sürelerinin 28.02.2022 tarihine kadar uzadığı belirtilmişti.

Medula Sisteminde uzayan raporların Reçetem Sistemine de yansıtılması için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na yapılan başvurumuz sonucunda Reçetem Sistemindeki raporların 01.03.2022 tarihinde kadar uzatıldığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir."

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: TEB'den Gelen Yazı