ŞEKER ÖLÇÜM ÇUBUKLARI VE İNSÜLİN KALEM İĞNE UÇLARININ TEKİL TAKİP UYGULAMASINA GEÇİŞ SÜRESİ HAKKINDA

date02 Eylül 2019 categoryTEB
Şeker Ölçüm Çubukları Ve İnsülin Kalem İğne Uçlarının Tekil Takip Uygulamasına Geçiş Süresi Hakkında

Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçlarının Tekil Takip Uygulamasına geçiş süresi ile ilgili, Kurum yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonrasında;

ÜTS ’nin stok bildirimine imkân sağlayacak şekilde açık tutulacağı yani kapatılmayacağı, reçete girerken ÜTS bildirimi yapmak için sistemde bir zorunluluk getirilmeyeceği, bir nevi bekleme ve takip yapılacağı, stok bildirim durumları ve oranlarının takip edilerek ilerleyen günlerde yeniden değerlendirme yapılacağı iletilmiştir.

Konuya ilişkin Türk Eczacıları Birliği’ne yazılı bir bilgi gelmesi veya Kurumlar tarafından herhangi bir duyuru yapılması halinde Türk Eczacıları Birliği tarafından ayrıca duyurulacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.