Tıbbi Malzeme Sözleşmesi imzalayan Meslektaşlarımızın Dikkatine!!!

date15 Haziran 2017 categoryKEO

Bilindiği üzere 2017 yılı içinde Türk Eczacıları Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzeme Temini sözleşmesi imzalanmış, sözleşme imzalamak isteyen eczanelerin sözleşmeleri Odamız tarafından teslim alınmıştır.

Şimdiye kadar gerek Tıbbi Malzeme Sözleşmelerinin ilk defa imzalanması gerekse sistemle ilgili yapılacak olan işlemlerde netlik olmaması sebebiyle meslektaşlarımızın izleyeceği yolla ilgili kesin bilgiler Odamız tarafından meslektaşlarımızla paylaşılamamıştır.

Kurum yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde Tıbbi Malzeme Sözleşmesi imzalayan eczanelerimizin izleyeceği çeşitli işlem basamakları olacaktır. Özetle bahsetmek gerekir ise;

• Daha önce medikal malzeme satışı yapan ve TİTUBB kaydı mevcut olan meslektaşlarımızın 12.06.2017 tarihinde aktive olan Ürün Takip Sistemine (ÜTS) giriş yaparak aktivasyon yapmaları,
  • İlk defa ürün satacak meslektaşlarımızın ise yine Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden firma kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

Sözleşmelerde yazan eczane tanımlayıcı no kısmına Ürün Takip Sistemi üzerinden kayıt yapan meslektaşlarımızın firma numaralarının yazılması gerektiği bilgisi alındığından ÜTS’ye ilk defa kayıt yapacak olan meslektaşlarımızın Odamıza firma kayıt numaralarını 20 Haziran 2017 Salı günü mesai bitimine kadar iletmeleri rica olunur. Sistemde daha önce kaydı bulunan meslektaşlarımızın (daha önce medikal malzeme satışı yaptığı için TİTUBB kaydı bulunanlar) firma numaraları Odamız tarafından sistemden bulunarak sözleşmede ilgili yerlere yazılmıştır.

İzlenecek işlem basamakları ekte yer alan görselde ayrıntılarıyla paylaşılmış olup, tüm meslektaşlarımızın dikkatine sunulur.

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Sunum Dosyası İçin Tıklayınız...