TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ’NDEN UKRAYNA’YA TIBBİ MALZEME YARDIMI PARAMEDİK ACİL MÜDAHALE ÇANTALARI KIZILAY’A TESLİM EDİLDİ

date10 Mart 2022 categoryTEB

Türk Eczacıları Birliği, insani yardım talebinde bulunan Ukrayna’ya Kızılay aracılığıyla destek verdi. Türk Eczacıları Birliği’nin organizasyonuyla bir araya getirilen ve sağlık profesyonellerinin kullanacağı paramedik acil müdahale çantaları, Etimesgut Kızılay Yerleşkesi’ne teslim edildi.

TEB Başkanı Ecz. Arman Üney, TEB Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın ile Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ve Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük’ün katıldığı teslim töreninde konuşan Kızılay Genel Müdürü Dr. Altan, Ukrayna’ya ilk günden itibaren insani yardım gönderdiklerini vurguladı. Savaşın devam etmesiyle birlikte başka sağlık ihtiyaçlarının da ortaya çıktığını dile getiren Altan, “Bu talepler karşısında biz de Türk Eczacıları Birliği’ne başvurduk. Sağ olsun onlar da bütün krizlerde hep yanımızdalar hep bizi destekliyorlar, bugün de bize destek oldular” dedi.

Ukrayna’da bir insanlık sınavı verildiğine dikkat çeken TEB Başkanı Ecz. Arman Üney de yaşanan bu olumsuz süreçte Ukrayna halkının yanında olduklarını dile getirdi. Üney daha sonra şunları söyledi:

“Türk Eczacıları Birliği olarak Türkiye’deki eczacıların katkılarını Ukrayna’ya göndermek istedik. Bugün bir paramedik acil müdahale çantası ile başlangıcı yaptık. Türk Eczacıları Birliği olarak bu tip olaylarda Türk Kızılayımızla, Sağlık Bakanlığımızla birlikte yapılan organizasyonlarda sıkıntıda olan insanların yanında olmaya çalıştık. Bu süreçten sonra da kendilerinin bize iletmiş olduğu ilaç ihtiyaçlarının toplanması için de başlangıcı yaptık. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Türk Kızılayımız ve Sağlık Bakanlığımız vesilesiyle ilgili yerlere ulaşmasını sağlayacağız.”