URFA HATAY TURU HAKKINDA

date16 Mayıs 2023 categoryKEO

02 – 04 HAZİRAN 2023
HALFETİ - ŞANLIURFA - GAZİANTEP - HATAY
2 GECE 2 GÜN 1 GECE KONAKLAMA

Seyahat Ayrıntıları;

HAREKET
Siz saygıdeğer konuklarımızı 23.00’da Eczacı Odasından alarak konforlu otobüsümüzle Ereğli, Adana, Osmaniye ve Gaziantep güzergâhını takip ederek Halfeti’ye doğru hareket ediyoruz. Verilen molalar ile gece yolculuğu yapıyoruz.

1. GÜN
Keyifli geçen gece yolculuğumuzun ardından Siyah Gül denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti’ye ulaşıyoruz. Alınan sabah kahvaltımız sonrasında dileyen misafirlerimiz ile teknemize binerek Baraj Gölü üzerinde gezintiye çıkıyoruz. Yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan minaresiyle meşhur Savaşan Köyü’nü görüyoruz. Tekne turumuz sonrasında Halfeti’de vereceğimiz kısa molada çaylarınızı yudumlarken eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Molamızın ardından aracımızla bu şirin kasabadan ayrılarak Birecik'e ulaşıyoruz. Kelaynak üretim çiftliğinde verilen mola sonrasında Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz. Hz Eyyub Sabır Makamını görüyor Mahalli yemeklerden oluşan restoranımızda serbest öğle yemeği molası sonrasında Balıklı Göle ulaşıyoruz. Sırası ile Hali-ül Rahman Gölü ve Camii, Ayn-ı Zeliha Gölü, İbrahim Peygamber’in Makamı, İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığı yer, Rızvaniye Camii, Mevlid-i Halil Camini ziyaret edip, Kapalı Çarşı, kilimciler, isotçular, demirciler, bakırcılar çarşıları ve Gümrük Han’da serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a varıyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu 5000 yıllık geçmişe sahip Harran içinde; Harran Üniversitesi (Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri göreceğimiz yerler arasında olacak. Mırra ikramı sonrasında konaklama yapacağımız otele yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde.

2. GÜN
Otelde alınan sabah kahvaltısı sonrasında Gaziantep’e ulaşıyoruz. Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirler Tütün Han, Tahmis Kahvesi, Gaziantep mutfağının dillere destan örneklerinden oluşan öğle yemeğini serbest aldıktan sonra rehberin belirteceği saatte toparlanıyor Hatay’a ulaşıyoruz. Konteyner Kent buluşmamızı yapıyor ve sonrasında Adana ve Ereğli güzergahını takip ederek Konya’da turumuzu sonlandırıyor ve siz sayın misafirlerimizi bir başka FarmaTur organizasyonunda buluşmak dileğiyle aldığımız noktaya bırakıyoruz.

İsim yazdırmak için firma yetkilisi Merve Yüksel hanıma 0507 740 57 08 numarasından ulaşabilirsiniz.

 

ÜCRETLER

İki Kişilik Oda Kişibaşı: 2400 ₺ 
Single Oda Konaklama: 3000 ₺
2-6 Yaş Çocuk: 750 ₺  
7-12 Yaş çocuk: 1500 ₺