YÜKSEK ISKONTO UYGULAMALARI HAKKINDA

date05 Nisan 2018 categoryKEO
Meslektaşlarımıza Duyurulur!

Hâlihazırda çeşitli kuruluşlar tarafından, eczacılarımız ile münferit anlaşmalar yapıldığı ve yapılmak istendiği, bu anlaşmalar kapsamında üyelerimizin zararına olacak şekilde yüksek oranlarda ıskontolar istendiği konusunda bildirimler Odamıza ulaşmaktadır.

6643 Sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanununun, 39. Maddesi (j) bendinde "Eczanelerden sağlık hizmeti satın alacak bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yapmak, imzalanan protokole uygun tip sözleşmeleri bastırmak ve belirleyeceği bedel karşılığı eczanelere dağıtmak" Türk Eczacıları Birliğinin görev tanımlaması olarak belirtilmekte olup, çeşitli kuruluşlarla münferit anlaşma imzalayan eczanelerimizin uygulama birliğini korumak adına bu tür anlaşmalar imzalamaktan kaçınmalarını, bu tür anlaşmalar imzalandığının tespiti durumunda ise eczanelerle ilgili 6643 sayılı kanun kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağını bilgilerinize rica ederiz.