YURTDIŞI İLAÇ TEMİNİ

date05 Haziran 2017 categoryEczane Klavuzu
Yurt Dışından İlaç Temini Birimi; T.C. Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında yurt dışından ilaç teminine ilişkin yapılan protokol çerçevesinde ilaç ithal eden iktisadi bir kuruluştur.

Amaç; hastaların tedavisi için hekim tarafından gerekli görülerek reçeteye yazılan, ancak Türkiye’de ruhsatlı olmayan veya ruhsatlı olduğu halde çeşitli nedenlerle üretimi veya ithalatı yapılamayan ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nca ithalat izni verilen reçete muhteviyatı ilaçları ithal edip iyi dağıtım kurallarına uygun olarak hasta/hasta yakınına teslim etmektir.

Sayın Hastamız,
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile,
1. E-reçete ve e-rapor uygulaması yurtdışı ilaçlar için de 01/11/2019 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilmiştir.
Bu doğrultuda; düzenlenme tarihi 01.11.2019 ve sonrası olan manuel reçeteler ve raporlar kabul edilemeyecektir. 01.11.2019 tarihinden önce manuel olarak düzenlenen manuel ilaç kullanım raporları, rapor geçerlilik süresi bitimine kadar kullanılabilecektir.
2. Renkli reçete ile verilen ilaç reçeteleri de hekiminiz tarafından elektronik ortamda düzenlenmelidir.
3.İlaç alım talebi için gerekli olan ek evraklar (REİYS bakanlık onayı, Patoloji sonucu, Tetkik sonuçları gibi) mevcut sistemde olduğu gibi manuel olarak tarafımıza kargo yoluyla ulaştırılmalıdır.
4. Hekiminiz tarafından düzenlenen e-reçete numarası ve gerekli diğer ek belgeleri ( hasta bilgi formu, tetkik sonuçları, hasta kimlik fotokopisi, vb) adresimize kargo ile gönderebileceğiniz gibi eczanesine başvurduğunuz eczacınız aracılığıyla da iletebilirsiniz.
Geçmiş olsun dileklerimizle bilginize sunarız.

Yurtdışı ilaç temini hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

TİTCK Yurt Dışı İlaç Temini ve Kullanımı Kılavuzu