TSE KÜTLE SETİ MUAYENE BAŞVURU KILAVUZU

date20 Şubat 2020 categoryKEO

01.01.2020 tarihi itibariyle eczanelerimizde kullanılan hassas kütleler ve kütle setlerinin muayene işlemlerinin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacağı, başvuruların https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması gerektiği daha önceki duyurumuzda belirtilmişti.

Söz konusu başvuru işleminin yapılmasında siz değerli meslektaşlarımıza yardımcı olabilmek amacıyla hazırladığımız kılavuz dosya ekte yer almaktadır.

Kütle setlerinin muayene yeri ve zamanı odamız web sayfasından ayrıca duyurulacaktır.

Odamız tarafından hazırlanan başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru işlemi dört aşamadan oluşmaktadır ;
  • Hesap Oluşturma
  • Firma Kaydı
  • Yetkili kişi atama
  • Ölçü aleti başvuru ve ödeme işlemi

11 Şubat 2020 Tarihli “Kütle Setleri Muayene Başvuru İşlemleri” duyurumuz.
28 Ocak 2020 Tarihli “Hassas Terazi Ve Kütle Seti Kontrolleri” başlıklı duyurumuz.

Önemli hatırlatmalar :
  • Hassas terazi muayene son başvuru tarihi 21 Şubat 2020,
  • Kütle setleri muayene son başvuru tarihi 29 Şubat 2020 dir.
  • Kütle seti muayene ücreti ödemesinin  (89TL+KDV); eft/havale ile yapılması durumunda; ödeme sayfasındaki TAHSİLAT HESABI altındaki açıklamalara dikkat edilmesi (alıcı adı, eft/havale açıklaması, ölçü aleti tipi M1, iban no gibi) ve dekont dosyasının (PDF ya da resim dosyası) sisteme başvuru esnasında yüklenmesi unutulmamalıdır. (Kredi kartı kullanılması halinde gerek yoktur.)