Bazı Eczacı Odalarının farklı ve resmi izinler alınmadan yapmış oldukları uygulamalar hakkında

date23 Mart 2020 categoryKEO
Bazı Eczacı Odalarının farklı ve resmi izinler alınmadan yapmış oldukları uygulamalar ile ilgili

TİTCK'nın görüşü;

"Eczanelerin çalışma koşulları bilim kuruluna danışarak güncellenmektedir.

Eczacılarımız ve çalışanlarının koruyucu maske takmaları,yine aynı şekilde koruyucu gözlük kullanmaları ve sık sık el hijyenine dikkat etmeleri,

Eldiven kullanmamaları!! gerekmektedir.

Güvenli mesafeden hizmet verilmelidir.

Şu anda KEPENK ARKASINDAN ilaç hizmeti sunma gibi bir durum yoktur. Pandemi ile mücadelede daha işin başındayız. Hep birlikte soğukkanlılığımızı koruyarak hizmet vereceğiz. Kepenk kapatarak hizmet sunma konusu günü gelince ve GEREKİRSE (Bilim Kurulumuzda karar alındıktan sonra) uygulanılacak bir durumdur.

Ayrıca bazı odalar dezenfektan imalatı yapmaktadırlar. Yapmış oldukları işlem mevzuatımıza aykırıdır.

Sadece eczaneler el dezenfektanlarını hazırlayarak hastaya sunabileceklerdir." şeklindedir.

Konya Eczacı Odası olarak bu resmi görüşe uymamız gerekmektedir.

Ayrıca 65 yaş üzeri meslektaşlarımıza sokağa çıkma yasağından muafiyetleri vardır, işlerine devam edeceklerdir.