SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 2. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN “BEYAZ ÖNLÜK GİYME” TÖRENİ HAKKINDA

date30 Nisan 2019 categoryKEO
Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme” töreninde Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. sınıftaki öğrencilere mesleğe girişin ilk adımı olarak beyaz önlük giydirildi. Düzenlenen törene; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARA, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan KARABULUT, Oda Başkanımız Ecz. Adem AÇIKGÖZ, Genel Sekreterimiz Ecz. Mustafa İLHAN dekanlar, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Beyaz Önlük Giyme töreni Dilek Sabancı Konservatuvarı öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisiyle başladı.

Etkinlikte Oda Başkanımız Ecz. Adem AÇIKGÖZ;


Değerli protokol,

Değerli öğrenciler ve değerli aileleri,

Hepinizi şahsım ve Konya Eczacı Odası Yönetim Kurulum adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bu sene 2. Yılını tamamlayacak. Siz öğrencileri karşımda görünce 1986-1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesine ilk başladığım zamanlar aklıma geldi. Hepinizin gözlerinde mesleğin ilk adımı olan fakülteli olmanın heyecanını ve ışıltısını görüyorum.

Değerli meslektaş adaylarım, değerli gençler, beyaz önlük bir sembol; şifanın, sağlığın ve huzurun bir sembolü. Giydiğiniz bu beyaz önlüklerin hakkını vererek, toplum için araştıran, üreten, meslekte her zaman aktif roller üstlenen eczacılar olmamız gerekiyor. Bunun için fakültemize, sizlere ve meslek kuruluşlarına büyük görevler düşüyor.

Değerli gençler,

 Her zaman teknolojiyi takip etmeliyiz. Nitelikli eczacı olmamız için çok önemlidir. Günümüzde teknoloji artık o kadar ilerledi ki nano teknolojik ilaçlarla birlikte kişilerin kendi özellerinde tedavi olmalarına imkan sağlanmaktadır. Tam bu noktada, fakülte labaratuvar imkanları gelişmiş teknolojilerle donatılarak ARGE ‘ye büyük önem verilmelidir ki, araştırmacı ve üretici eczacılar, insanlığın sağlığına hizmet anlamında büyük katkı sağlasınlar.

Unutulmamalı ki, Ülkemizin bir an önce milli ve yerli ilaç üretiminde hızla mesafe alması, çıta yükseltmesi, dışarıya ilaçta bağımlılığı azaltması gerekir.

Değerli öğrenciler,

Eczacılık çok ulvi ve çok saygın bir meslektir. Bu mesleğin bireyleri olarak topluma her zaman “Eczacı en yakın sağlık danışmanımızdır” temasını vurguluyoruz. Bu temanın tam anlamıyla hayata geçebilmesi için işte buralardan çok kaliteli eğitimler alarak eczacılar olmalıyız.

Değerli öğrenciler;

Eczacı, merhamet, vicdan ve sağduyu sahibi olmalıdır. Bulunduğu bölgenin en çok başvurulan danışmanı ve yol göstericisidir.

Unutmayalım ki; eczacı mecliste, bürokraside, üniversitede, hastanelerde, üretimde ve serbest eczane olmak üzere her alanda mesleği bir adım ileriye götürmek için çalışmalıdır.

Serbest eczanelerde, gelen hastalarımıza hizmet verirken eczacılık yemininde verdiğimiz sözleri unutmadan hizmet etmeliyiz. Mesleki etiklik bizim için en önemli olmazsa olmazlarımızdandır.

Sözlerimi daha fazla uzatmamak adına, meslektaş adaylarımıza giydikleri bu beyaz önlüklerin hayırlı olmasını temenni eder, bu anlamlı programın hazırlanmasında emeği geçenleri kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Teşekkür ederim.

Şeklinde Konuşmalarını yapmıştır.