SGK’NIN MANUEL DOKÜMANLARA YÖNELİK PİLOT UYGULAMASI HAKKINDA

date12 Aralık 2018 categoryKEO
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, bazı bölgelerde bir pilot uygulama başlatıldığı ve buna yönelik olarak, hastalara düzenlenmiş olan manuel reçete, rapor ve izlem formu gibi kağıt evrakların, meslektaşlarımız tarafından taranarak Medula Eczane sistemine eklenen "Doküman yükle" sekmesi aracılığıyla kayıt edilmesinin istendiği, Eczacı Odaları tarafından Türk Eczacıları Birliği’ne iletilmiştir.

Türk Eczacıları Birliği, e-reçete sistemine geçiş süreçlerinde, Kurumla birlikte çalışmaktan imtina etmemiş ve meslektaşlarımız da bu sürecin aşamalarında gerekli desteği sağlamıştır. Ancak, hekimlerin kağıt olarak düzenlediği reçetelerin, eczanelerde tarama gibi yöntemlerle dijital hale getirilerek sisteme e-reçete gibi kaydedilmesi, reçetenin kağıt nüshasının eczanede saklanması şeklinde bir uygulama, eczanelerde ek iş yükü ve mali külfet yaratacak, ayrıca Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Harcama Belgeleri Yönetmeliği'ne aykırılık teşkil edecektir.

Kurum tarafından yürütülmek istenen bu pilot uygulamayla ilgili olarak, Türk Eczacıları Birliği ve Kurum arasında imzalanan SGK Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolü'nde herhangi bir düzenleme yer almadığı gibi; bu uygulamaya yönelik olarak Kurumla bir mutabakatımız da söz konusu değildir.

Tüm bu değerlendirmeler doğrultusunda, meslektaşlarımızın, reçete ve faturalandırma işlemlerini bugüne kadar olduğu şekilde sürdürmeye devam etmelerinin uygun olacağı konusu meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Kurum Yazısı İçin Tıklayınız.

Konya Eczacı Odası